skip to Main Content

«Η παράλειψη της οικογένειας Κόλεμαν». Μια ρεαλιστική προσωπογραφία της Αργεντινής

Της Ειρήνης Αϊβαλιώτου

Σίγουρα, θα πείτε, δεν είναι η δική σας οικογένεια… Μια συνηθισμένη ελληνική οικογένεια, δηλαδή. Η οικογένεια Κόλεμαν είναι μάλλον μια τυπική αργεντίνικη οικογένεια. Ή, για να το θέσουμε καλύτερα, η ίδια η Αργεντινή. Μια χώρα που η ιστορία της τη βαραίνει. Ο μικρόκοσμος των Κόλεμαν, μιας δυσλειτουργικής, περιθωριακής, μοναχικής και ωστόσο ιδιότυπα δεμένης οικογένειας, φαίνεται να είναι ο καθρέφτης πολλών εκτός σκηνής ζωών. «Η παράλειψη της οικογένειας Κόλεμαν», το πολυβραβευμένο έργο του Κλαούντιο Τολκατσίρ, η σύγχρονη μαύρη κωμωδία για την κρίση που ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο και παίχτηκε στα πιο διάσημα θεατρικά φεστιβάλ, μετά την επιτυχία που σημείωσε την πρώτη σεζόν και στην Αθήνα σε σκηνοθεσία Μαριτίνας Πάσσαρη και μετάφραση Μαρίας Χατζηεμμανουήλ, επέστρεψε στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας – Β’ Σκηνή, για λίγες μόνο παραστάσεις.
Γεννημένο μέσα από μακροχρόνια διαδικασία αυτοσχεδιασμών ανάμεσα στους ηθοποιούς, το έργο περιγράφει με χιούμορ και κυνισμό, αλλά και ξεχωριστή ευαισθησία τις σχέσεις ανάμεσα στα μέλη μιας φτωχής οικογένειας του Μπουένος Άιρες, όπου η βία λειτουργεί ως μοναδικό μέσο επικοινωνίας.
Η παράλογη, κωμικοτραγική και αδιέξοδη αυτή συνύπαρξή τους μοιάζει να συνοψίζει τα αδιέξοδα μιας χώρας με τον μισό πληθυσμό να έχει βουλιάξει στη φτώχεια και τη μιζέρια, με το κράτος πρόνοιας να απουσιάζει και στους δρόμους της να μην κυκλοφορεί δεκάρα τσακιστή. Συνοψίζει όμως και τα αδιέξοδα του σύγχρονου κόσμου.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Back To Top