skip to Main Content

“Η παράλειψη της οικογένειας Κόλεμαν”
του Κλαούντιο Τολκατσίρ (Αργεντινή) από 7 Νοεμβρίου

Δώδεκα χρόνια επιτυχίας συμπληρώνει φέτος στην Αργεντινή το πολυβραβευμένο έργο-θρύλος του Κλαούντιο Τολκατσίρ, «Η παράλειψη της οικογένειας Κόλεμαν» και ετοιμάζει βαλίτσες για το πρώτο του ταξίδι στη χώρα μας. Θα παρουσιαστεί τον Νοέμβριο, σε πανελλήνια πρώτη, στο Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας (B σκηνή) σε σκηνοθεσία της Μαριτίνας Πάσσαρη, σχεδόν ένα χρόνο μετά την πρώτη σκηνική ανάγνωσή του στο Θέατρο Τέχνης της οδού Φρυνίχου, στο πλαίσιο του Θεατρικού Αναλογίου 2015.

Γεννημένο μέσα από μακροχρόνια διαδικασία αυτοσχεδιασμών ανάμεσα στους ηθοποιούς, το έργο περιγράφει με χιούμορ, κυνισμό αλλά κι ιδιαίτερη ευαισθησία τις σχέσεις ανάμεσα στα μέλη μιας φτωχής οικογένειας του Μπουένος Άιρες, όπου η βία λειτουργεί ως μοναδικό μέσο επικοινωνίας. Η παράλογη, κωμικοτραγική κι αδιέξοδη αυτή συνύπαρξή τους μοιάζει να συνοψίζει τα αδιέξοδα του σύγχρονου κόσμου.

Από το 2005  που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Μπουένος Άιρες, η αργεντίνικη παράσταση σε σκηνοθεσία του ίδιου του Τολκατσίρ έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 60 Διεθνή Φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο αποσπώντας πολλές διακρίσεις και βραβεία από το κοινό και την κριτική.

Πρωταγωνιστούν: Αλεξάνδρα Παντελάκη, Εύρη Σωφρονιάδου, Μιχάλης Πανάδης, Ειρήνη Μακρή, Αντιγόνη Δούμου, Ηρακλής Κωστάκης, Νικόλας Παπαδομιχελάκης, Δημήτρης Μαμμιός

Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ

Σκηνοθεσία: Μαριτίνα Πάσσαρη

Μουσική επιμέλεια:  Νίκος Σαββάτης
Η πρεμιέρα της παράστασης «Η παράλειψη της οικογένειας Κόλεμαν» έγινε στις 7 Νοεμβρίου και οι παραστάσεις θα συνεχιστούν ως τις 20 Ιανουαρίου.

 

%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%b1%ce%bd

Back To Top