skip to Main Content

Ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος μιλά για το «Μικρό Πόνι»

 

Συνέντευξη στη Μαντώ Χαντζή

Ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος αυτή την περίοδο βρίσκεται σε πρόβες για την παράσταση «Μικρό Πόνι» του Πάκο Μπεθέρα σε σκηνοθεσία της Σοφίας Καραγιάννη. Απόφοιτος της δραματικής σχολής του Ωδείου Αθηνών με πολλά χρόνια πορείας επιλέγει κάθε φορά να μας εκπλήσσει με τις επιλογές του. Στο έργο που συμπρωταγωνιστεί φέτος με τη Ρηνιώ Κυριαζή υποδύεται έναν πατέρα που ο γιος του έχει πέσει θύμα σχολικού εκφοβισμού.

Ένα σύγχρονο έργο που μιλά για το σχολικό εκφοβισμό. Αλήθεια, πού σταματούν τα όρια της πλάκας και πού ξεκινούν αυτά του εκφοβισμού;

Πολύ ωραία ερώτηση. Γιατί πολλές φορές τα παιδιά που ασκούν βία, σωματική ή λεκτική, δεν έχει σημασία, προβάλουν αυτή τη λέξη ως δικαιολογία. Πλάκα. Νομίζω πως θα ήταν ενδιαφέρον να δώσουμε στα παιδιά να καταλάβουν πως η πλάκα σταματά εκεί που για τον άλλον δεν είναι πια πλάκα. Θα μου πείτε πώς μπορούν να το ξέρουν αυτό. Θα απαντήσω πως αυτό φαίνεται όταν ενδιαφερόμαστε για τον άλλον, όταν μπορούμε μετά να τον ρωτήσουμε για την πλάκα που του κάναμε, όταν παρατηρήσουμε πως τελικά βρέθηκε σε δύσκολη θέση ή πληγώθηκε. Πρέπει όμως να μάθουμε στα παιδιά μας να νοιάζονται για τον άλλον. Γιατί τα παιδιά δεν έχουν κακό μέσα τους. Το πιστεύω αυτό. Εμείς τα μπολιάζουμε με το ένα ή με το άλλο. Θα πρέπει να μάθουν πως όποιος πληγώνεται και δεν μιλάει δεν σημαίνει πως είναι χαζός ή αδύναμος. Πρέπει να τελειώνουμε με αυτά. Το κλειδί είναι να μάθουμε στα παιδιά μας την αγάπη. Τότε θα είναι πραγματικά ελεύθερα.

http://www.debop.gr/deBlog/interviews/o-konstadinos-giannakopoulos-mila-gia-to-mikro-poni-tnk

Back To Top