skip to Main Content

Το έργο των Ιγνάθιο δελ Μοράλ και Βερόνικα Φερνάντεθ “Φυλακισμένες” τον Οκτώβριο στο VAULT

Δημοσιεύουμε τη φωτογραφία από την πρώτη συνάντηση του Ισπανού συγγραφέα Ιγνάθιο δελ Μοράλ (27/8/2017) με τον θίασο που θα ανεβάσει τον Οκτώβριο στο Vault τις “Φυλακισμένες”, ένα υπέροχο έργο που έγραψε μαζί με τη Βερόνικα Φερνάντεθ.

Το έργο διαδραματίζεται σε μια γυναικεία φυλακή, σε κάποια επαρχία της ισπανικής ενδοχώρας στα τέλη της δεκαετίας του 1940, αμέσως μετά τη λήξη τού Ισπανικού Εμφυλίου και την επιβολή τής δικτατορίας τού Φράνκο.

Περίληψη

Μια φορά κάθε δέκα χρόνια ο επίσκοπος της περιοχής ζητάει από την κυβέρνηση να δώσει χάρη σε μία κρατούμενη και η κυβέρνηση πάντα ικανοποιεί αυτό το αίτημα. Στη φυλακή εκτίουν την ποινή τους δέκα κρατούμενες (μία τσιγγάνα, μια νεαρή πόρνη, μια αναρχική, μια κομμουνίστρια, μια μοιχαλίδα έγκυος, μια προαγωγός, μια παιδοκτόνος και μια συζυγοκτόνος, μια συνεργός σε ληστεία και η Αουρέλια που θα μάθουμε στη συνέχεια του έργου ποιος είναι ο ρόλος της), από τις οποίες οι 8 ελπίζουν – η καθεμιά για τους λόγους της- πως θα της δοθεί η χάρη. Καθεμιά έχει τη δική της ιστορία, που ξετυλίγεται στη διάρκεια του έργου. Η μόνη που δεν τρέφει αυταπάτες είναι η Μαρί-Κρουζ, η κομμουνίστρια. Μέσα στη φυλακή ζουν επίσης και οι τρεις μοναχές, οι οποίες εκτελούν χρέη δεσμοφύλακα, ενώ στην εξέλιξη του έργου, διαδραματίζουν επίσης σημαντικό ρόλο ο ιερέας τής φυλακής, ο διευθυντής, ο γιατρός, ο δικηγόρος μιας κρατούμενης κι ένας δάσκαλος.

Το έργο γράφτηκε αρχικά κατ’ ανάθεση για να παρουσιαστεί από τους τελειόφοιτους της Βασιλικής Ακαδημίας τής Μαδρίτης το 2007, λόγω της μεγάλης επιτυχίας του όμως παίχτηκε στην κεντρική σκηνή του Εθνικού θεάτρου τής Μαδρίτης το 2008 σε σκηνοθεσία Ερνέστο Καμπαγέρο.

Back To Top