skip to Main Content

Κόντρα στον Έρωτα – Κόντρα στην Πρόοδο του Esteve Soler στο Θέατρο Βαφείο

«Κόντρα στον Έρωτα! Κόντρα στη Πρόοδο! Κόντρα σε όλα!»

13 Μπουρλέσκ θεατρικά μονόπρακτα, όπως τα χαρακτηρίζει ο βραβευμένος συγγραφέας, Esteve Soler, στιγμιότυπα μιας κοινωνίας παράλογης, βίαιης, ξενοφοβικής, κυνικής, αλλοτριωμένης, και τόσο όμοιας με τη δική μας. Μιας κοινωνίας που μεγεθύνει τις κοινωνικές συμβάσεις φτάνοντας τους πολίτες της στα όρια της πλήρης απάθειας ή της τρέλας.

Με το πάθος μας, τους προβληματισμούς μας, το χιούμορ, την αγανάκτηση, την σπιρτάδα μας φτιάχνουμε ένα έργο «κολάζ» ιδεών, βασισμένοι στο θέατρο του Παραλόγου, το Μπουρλέσκ και το Γκραν Γκινιόλ.

Λίγα λόγια για την ομάδα:

Ο Θίασος της Κόντρας είναι μέρος της θεατρικής ομάδας του Ο.Π.Α (Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών) που δραστηριοποιείται 15 χρόνια και ανήκει στον Πανελλήνιο Σύλλογο Ερασιτεχνικού Φοιτητικού Θεάτρου.

Η ομάδα πέρα από παραστάσεις προσφέρει και εργαστήρια, τα οποί περιλαμβάνουν διάφορες ασκήσεις (φωνητικής, κίνησης κλπ.), θεατρικά παιχνίδια και αυτοσχεδιασμούς, τα οποία καλύπτουν- εμψυχώνουν μέλη της ομάδας, όπως και παλιότερα μέλη. Πραγματοποιούνται επίσης κύκλοι εργαστηρίων συγκεκριμένης θεματικής ενότητας, όπως κινησιολογία, θεωρητική προσέγγιση θεατρικών τεχνών και σεμινάριο θεατρικής συγγραφής σεναρίου από εξωτερικούς συνεργάτες.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Εστέβα Σολέρ είναι Καταλανός θεατρικός συγγραφέας που χαίρει παγκόσμιας αναγνώρισης. Τα έργα του «Κόντρα στην πρόοδο» – «Κόντρα στον έρωτα» ανήκουν στην «Τριλογία της Αγανάκτησης», έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 8 γλώσσες και έχουν ανέβει σε θεατρικές σκηνές από την Ισπανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Αγγλία ως τη Δανία, την Ελβετία, τη Ρουμανία, τη Βενεζουέλα, τη Χιλή, τις Η.Π.Α. Και την Ελλάδα. Επιπλέον, έχουν επιλεχθεί και παρουσιαστεί- ανάμεσα σε εκατοντάδες έργα της σύγχρονης δραματουργίας- σε φημισμένα θεατρικά φεστιβάλ, όπως το γερμανικό Theatertreffen και το δανέζικο European Contemporay Playwrights Festival. To γράψιμο του, σουρεαλιστικό, άμεσο, πολλές φορές ωμό, έχει κάνει πολλούς να τον αποκαλούν «Ιονέσκο της εποχής μας».

Από Δευτέρα 29 Μαΐου μέχρι Παρασκευή 2 Ιουνίου και κάθε μέρα στις 21:00

στο Θέατρο Βαφείο (Αγίου Όρους 16, Κεραμεικός).

ΕΙΣΟΔΟΣ  ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ταυτότητα / Συντελεστές Παράστασης:

Παίζουν:

Άρτεμις Βαλτζάκη, Μαριάννα Γεωργίου

Ορέστης Γεωργίου, Χρήστος Γιαννάκος

Ευαγγελία Δημητρίου, Μαριάνα Ρεβάγκα

Σταύρος Μαρκόπουλος, Λαμπρινή Μπαταγιάννη

Έλλη Μπίζιου, Λοριάνα Πέπι, Γιάννης Τσεκούρας

Φωτεινή Σαλβαρίδη, Ηλίας Χάντης, Λόυση Χαριτωνίδου

Σκηνοθεσία: Θωμάς Χαβιανίδης

Κείμενο: Esteve Soler

Μετάφραση κειμένου: Els de Paros

Ήχος/Φώτα: Γιώργος Δρακόπουλος

Μακιγιάζ: Άρτεμις Βαλτζάκη

Σκηνικά/ Κοστούμια:  Θεατρική ομάδα και «Vintage Love» https://www.facebook.com/vintagelovegreece/

 

Διάρκεια παράστασης: 120’

Τηλ. Κρατήσεων: 6984542349

Info: https://theatrikiopa.eu/

 

Back To Top