skip to Main Content

Νέα μετάφραση σε εξέλιξη στο Solo Teatro: Το πιο όμορφο σώμα που βρέθηκε ποτέ σε αυτό το μέρος, του Ζ. Μ. Μιρό

Το σώμα ενός δεκαεπτάχρονου αγοριού βρίσκεται νεκρό σε ένα χωράφι, με ένα κόκκινο μαγιό και αθλητικά παπούτσια. Η ανακάλυψη αυτού του πτώματος είναι η αρχή αυτού του έργου που έχει γραφτεί για έναν/μία μόνο ηθοποιό. Ένας μονόλογος για επτά φωνές, σαν τελετουργία εξορκισμού, που  εμβαθύνει στο τραγικό γεγονός  με φόντο το όμορφο αγροτικό τοπίο μιας μικρής πόλης. Μιας πόλης στην οποία δεν συμβαίνει ποτέ τίποτα. Θα γνωρίσουμε μερικούς από τους κατοίκους της, τα μυστικά που κρύβονται  στις σχέσεις τους και κυρίως τη φιγούρα του πατέρα του νεκρού, του Ράμις, που πέθανε πριν από μια δεκαετία και αποτελεί ένα αποφασιστικό κομμάτι για την ολοκλήρωση αυτού του τραγικού παζλ. Το έργο τιμήθηκε με το σπουδαίο Βραβείο Born το 2020, με το οποίο ο συγγραφέας του τιμάται για τρίτη φορά, και είναι ο μοναδικός καταλανός συγγραφέας που έχει φτάσει 3 φορές σε αυτή την κορυφαία τιμητική διάκριση.

Το πιο όμορφο σώμα... έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Τεμποράδα Άλτα της Τζιρόνα το 2021 σε σκηνοθεσία Ξαβιέρ Αλμπερτί, με πρωταγωνιστή τον Pere Arquillué και απέσπασε διθυράμβους από κοινό και κριτικούς.

Στη φωτογραφία το εξώφυλλο από την πρώτη έκδοση του έργου, ένα τοπίο από τη γενέτειρα του συγγραφέα, σύμφωνα με τον οποίο αυτό θα μπορούσε να είναι το μέρος όπου βρέθηκε το πτώμα του νεαρού Αλμπέρτ.

Back To Top