skip to Main Content

Νέο (και βραβευμένο!) έργο από τον Γκιλιέμ Κλούα

“Al damunt del nostres cants” (Βραβείο Ciutat de Alcoi 2017)

Ο τίτλος του έργου είναι ο πρώτος στίχος του τραγουδιού της καταλανικής σημαίας (La senyera). Στις άλλες γλώσσες, ο τίτλος θα μπορούσε να είναι στίχος από τοπικό τραγούδι ή ποίημα για τη σημαία, σύμφωνα με την επιθυμία του συγγραφέα.

4 Πρόσωπα: Ένας άντρας 70 ετών, ένας άντρας 45 ετών, ένας άντρας 40 ετών και μια γυναίκα 35 ετών.

Το θέμα του έργου, που είναι ακριβώς οι σημαίες, ο συμβολισμός και η σημασία τους, ο συγγραφέας το χειρίζεται ως κωμωδία κυρίως, αλλά και με στοιχεία δραματικά.
Πρωταγωνιστής του έργου είναι ένας ηλικιωμένος άντρας, ο Τομάς, ο οποίος έχει καλέσει σε δείπνο τους δυο γιους του με σκοπό να τους ανακοινώσει μια μυστηριώδη είδηση. Η βραδιά κυλάει ήρεμα και ευχάριστα, ώσπου τα δυο αδέρφια διαπιστώνουν ότι ο πατέρας τυος έχει κρεμάσει στο μπαλκόνι του μια σημαία τεραστίων διαστάσεων. Το γεγονός αυτό, το οποίο έρχεται να προστεθεί στα προσωπικά συμφέροντα του καθενός από τους γιους στην πατρική κληρονομιά, θα τους κάνει να συγκρουστούν μεταξύ τους ενώ στοχάζονται πάνω στους μηχανισμούς οι οποίοι κατασκευάζουν την προσωπική, την οικογενειακή και τη συλλογική μας ταυτότητα.

Back To Top