skip to Main Content

Παγκόσμια πρεμιέρα! Τον Γιάννη Φέρτη κι έναν “Αληθινό Καουμπόι” σκηνοθετεί η Ελένη Γκασούκα για το “Μικρό Χορν”

Επιμέλεια κειμένου: Ειρήνη Αϊβαλιώτου / catisart.gr

– Τζον Γουέιν: Είναι τόσο ωραίες οι γυναίκες καουμπόι! Ακόμα κι αυτές που δεν είναι ωραίες.
– Πατέρας: Γνωρίζεις και τη Μέριλιν Μονρόε;
– Τζον Γουέιν: Και βέβαια τη γνωρίζω.
– Πατέρας: Ορκίσου!
– Τζον Γουέιν: Στο καλύτερο τουφέκι μου!
– Πατέρας: Εντάξει τότε.

Ακόμα ένας σπουδαίος ρόλος έρχεται για τον αγαπημένο μας ηθοποιό Γιάννη Φέρτη. Αυτή τη φορά πρόκειται να συναντηθεί με έναν “αληθινό καουμπόι” στο κέντρο της θεατρικής Αθήνας και μάλιστα υπό τη σκηνοθετική μπαγκέτα της έμπειρης και ικανότατης Ελένης Γκασούκα. Αναμένεται λοιπόν να δούμε μια συγκλονιστική παράσταση.

Ο μεγάλος μας ηθοποιός θα πρωταγωνιστήσει στο βραβευμένο έργο της Μαρίλια ΣαμπέρΈνας αληθινός καουμπόι. Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο του 2019 στο θέατρο “Μικρό Χορν”, σε παραγωγή των Αθηναϊκών Θεάτρων.

Μαζί με τον Γιάννη Φέρτη, επί σκηνής θα βρίσκονται δύο από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς που διαθέτει σήμερα το ελληνικό θέατρο, η Ιωάννα Μαυρέα και ο Βασίλης Μαυρογεωργίου.

Το εξαίρετο έργο της Μαρίλια Σάμπερ θα παρουσιαστεί σε μετάφραση της “κυρίας της ισπανόφωνης δραματουργίας” στην Ελλάδα, Μαρίας Χατζηεμμανουήλ.

  • Η παράσταση είναι παγκόσμια πρεμιέρα.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο έργο έχει κερδίσει το Βραβείο της Πόλης της Βαλένθια το 2006 και το Βραβείο Carlos Carvalho του VI Nacional de Dramatúrgia de Porto Alegre, στη Βραζιλία.

Η υπόθεση

Μετά τον θάνατο της γυναίκας του, ένας ηλικιωμένος, νικημένος από τη θλίψη αλλά και την αδυναμία του να αντιμετωπίσει μόνος του τα καθημερινά προβλήματα επιβίωσης, εγκλωβίζεται σε μια ζωή που έχει χάσει πια για εκείνον κάθε νόημα. Η κόρη του, κυριευμένη από το άγχος επειδή βλέπει ότι θα χρειαστεί να αναλάβει τη φροντίδα ενός πατέρα με συμπτώματα γεροντικής άνοιας, δεν είναι ικανή να του δείξει την ελάχιστη στοργή, αντιθέτως γίνεται οξύθυμη και νευρική και του φέρεται με ψυχρότητα και σκληρότητα. Ο γέρος, με μοναδική συντροφιά την απέραντη μοναξιά του, αρχίζει τον δρόμο για το τέλος του. Τον βλέπουμε να καταρρέει σιγά σιγά ενώ μένει βουβός και απαθής μπροστά στην οθόνη της τηλεόρασης που του εκτοξεύει άδειες εικόνες. Ενώ όμως εξωτερικά φαίνεται να σβήνει, μέσα του ανάβει μια φλόγα που θα τον οδηγήσει στο τελευταίο ταξίδι, χάρη σε έναν φανταστικό Τζον Γουέιν, που με το γαλήνιο και πατρικό του πνεύμα, όχι μόνο θα απαλύνει τον πόνο του αλλά και θα τον βοηθήσει να αποκτήσει δύναμη και θα τον συνοδεύσει, με παιχνίδια και με συντροφικότητα, στο ταξίδι προς την άγονη έρημο του θανάτου.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ

Back To Top