skip to Main Content

Σοφία, του Ιγνάθιο Γκαρθία Μάι, στην Οικία Κατακουζηνού

Κριτική στο e-stage.gr

Σε έναν χώρο με τη δική του ιστορία, ιδιαίτερο, ένα σπίτι – μουσείο, μια ζεστή γωνιά που φιλοδοξεί να γίνει ακόμα πιο γνωστή στο κέντρο της Αθήνας.

Η οικία του Άγγελου και της Λητούς Κατακουζηνού υπήρξε φιλολογικό σαλόνι της δεκαετίας του 30. Το αξιοθαύμαστο ζευγάρι, ο ψυχίατρος και η συγγραφέας αγάπησαν πολύ αυτόν τον τόπο. Ο περίφημος χώρος τους τα τελευταία χρόνια φιλοξενεί εκδηλώσεις και σκοπό έχει να μνημονεύει με κάθε ευκαιρία τους δύο αξέχαστους αυτούς ανθρώπους.

Η παράσταση που πραγματοποιείται στο περίφημο αυτό σαλόνι τα Σαββατοκύριακα και τις Δευτέρες του Οκτωβρίου είναι η Σοφία του Ιγνάθιο Γκαρθία Μάι σε μετάφραση Μαρίας Χατζηεμμανουήλ και σκηνογραφία Όλγας Ντέντα. Η βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία, μπροστά στο φέρετρο του νεκρού συζύγου της βασιλιά Χουάν Κάρλος, παίζει με το μέλλον και το παρελθόν. Ξαφνικά τα πρόσωπα πληθαίνουν και ο Παύλος, η Φρειδερίκη είναι κι αυτοί εκεί.

http://e-stage.gr/theatro-kinimatografos/fotoreportaz/6967-sofia-tou-ignathio-gkarthia-mai-sto-theatro-oikia-katakouzinou#.We5mSYcOJZM.facebook

Back To Top