skip to Main Content

Σφαγή, της Λιουίζα Κουνιγιέ στο Στούντιο Μαυρομιχάλη. Σκηνοθεσία: Μαριτίνα Πάσσαρη. Από τις 7 Μαρτίου (Ναι, Καθαροδευτέρα έχουμε πρεμιέρα!)

Στο θέατρο Studio Μαυρομιχάλη ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το έργο Σφαγή της πολυβραβευμένης Καταλανής συγγραφέως Λιουίζα Κουνιγιέ από την ομάδα BLOOM, σε σκηνοθεσία της Μαριτίνας Πάσσαρη (το έργο ανέβηκε στην Κομεντί Φρανσαίζ το 2020 και χειροκροτήθηκε από την κριτική και το κοινό του Παρισιού)

Μια διαζευγμένη καθηγήτρια Πανεπιστημίου αναζητά την ηρεμία σε ένα απομονωμένο ορεινό ξενοδοχείο. Η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου προσπαθεί να την πείσει να αλλάξει κατάλυμα γιατί είναι η μοναδική πελάτισσα και το ξενοδοχείο θα κλείσει, η καθηγήτρια όμως επιμένει να μείνει.

Η πλοκή εκτυλίσσεται σε 7 σκηνές, καθεμιά από τις οποίες διαδραματίζεται ένα βράδυ, από την Κυριακή ως το Σάββατο μιας εβδομάδας. Οι δυο γυναίκες συναντιούνται πάντα την ίδια ώρα, μετά το δείπνο, στο σαλόνι του ξενοδοχείου και συζητούν τις απλές καθημερινές καταστάσεις που γεμίζουν τη ζωή τους, ενώ οι θεατές μαθαίνουν κάθε μέρα κάποιες πρόσθετες πληροφορίες για καθεμιά από αυτές. Οι συναντήσεις τους έχουν κάτι το τελετουργικό. Η σχέση τους εξελίσσεται και βαθαίνει.

Η εμφάνιση ενός άνδρα που ζητάει βοήθεια μετά από ένα ατύχημα την Παρασκευή το βράδυ, θα διαλύσει την ατμόσφαιρα των προηγούμενων ημερών και θα οδηγήσει τα πράγματα σε απρόβλεπτες και καταλυτικές εξελίξεις και για τα τρία πρόσωπα.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Συγγραφέας Λιουίζα Κουνιγιέ
Μετάφραση Μαρία Χατζηεμμανουήλ
Σκηνοθεσία Μαριτίνα Πάσσαρη
Ηθοποιοί: Εύρη Σωφρονιάδου, Μαριτίνα Πάσσαρη, Αλέξης Διαμαντής
Σκηνικά Κοστούμια Κυριακή Τσίτσα
Φωτισμοί Αργύρης Θέος
Μουσική Στάθης Ιωάννου
Βοηθός σκηνοθέτη Μαριλένα Γερμανού
Επικοινωνία Μαρία Κωνσταντοπούλου
Αφίσα Θάνος Κερμίτσης
Φωτογραφίες Αργύρης Θέος 
Teaser Παύλος Πάσσαρης
Παραγωγή  BLOOM

Η παράσταση επιχορηγείται από το ΥΠΠΟΑ

Διαβάστε όλο το Δελτίο τύπου και το σημείωμα της σκηνοθέτιδος ΕΔΩ

Back To Top