skip to Main Content

Το πολυαγαπημένο Μαμά της Μάρτα Μπαρσελό στο Θέατρο Δέντρο της Λευκωσίας από 29 Ιανουαρίου

Περίληψη του έργου
Μια μοναχική άτεκνη γυναίκα βάζει αγγελία στις εφημερίδες ότι μπορεί να προσφέρει έναντι αμοιβής μητρική φροντίδα σε μια «θετή με όρους συμβολαίου» κόρη.

Και βρίσκει ανταπόκριση στο πρόσωπο μιας νεαρής γυναίκας που δεν ευτύχησε να γνωρίσει οικογένεια. Η Αμπάρ θα βρει επιτέλους ένα «καταφύγιο», όπως σημαίνει το όνομά της, μιας οικογένειας που δεν γνώρισε ποτέ; Και η Εσπεράνσα θα βρει επιτέλους την «ελπίδα», όπως σημαίνει το δικό της όνομα, μιας ευτυχισμένης οικογένειας που δεν κατάφερε να έχει στην μέχρι τώρα ζωή της;

Μπορεί να συσταθεί μια οικογένεια πέρα και έξω από καθιερωμένους όρους, πέρα και έξω από τα στενά ή ευρύτερα θεσμικά πλαίσια που την καθορίζουν; Κι αν κάποιος έχει την φαεινή ιδέα να συστήσει μια τέτοια οικογένεια είναι σίγουρος πως θα γευτεί καρπούς γλυκούς όπως αυτούς που μπορεί να προσφέρει μια «παραδοσιακή» ευτυχισμένη οικογένεια; Και ο θεατής θα είναι σε θέση να δώσει, με το τέλος της παράστασης, απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά;

Σκηνοθετικό σημείωμα

Να μια περίπτωση που παρουσιάζεται μπροστά μου ως ευτυχής συγκυρία όπου δεν χρειάζεται να δηλώσω το βασικό μου πιστεύω για τη σκηνοθεσία, αυτό της ουσιαστικής «συνδημιουργίας» με τους ηθοποιούς και λοιπούς συντελεστές. Μια περίπτωση ευτυχούς συγκυρίας όπου η ομαδικότητα, βασικό αλλά και ουσιαστικό στοιχείο της συνδημιουργικής θεατρικής πράξης, μπορεί να φτάσει σε υψηλά επίπεδα ή τουλάχιστον να αποτελέσει ένα ευχάριστο δημιουργικό ταξίδι για όλη την ομάδα.

Η απουσία συγγραφικών ή σκηνοθετικών οδηγιών σε παρένθεση δίνει μια ελευθερία στη σκηνική πραγμάτωση και συγχρόνως επιφορτίζει με μεγαλύτερη ευθύνη για πιο ευφάνταστες λύσεις ως προς τη γρήγορη εναλλαγή των σκηνών. Η συνεχής προσπάθεια για «βιωματική» υποκριτική προσέγγιση εξαλείφει, πιστεύω, τον κίνδυνο του διδακτισμού. Αυτά τα λίγα, ευχόμενος σε όλες και όλους καλή χρονιά και καλή θέαση!

Πρεμιέρα: Θέατρο Δέντρο, 29 Ιανουαρίου, 8:30 μ.μ.

Στους ρόλους

Αννίτα Σαντοριναίου 

Κατερίνα Λούρα

Ταυτότητα παράστασης

Συγγραφέας: Μάρτα Μπαρσελό 

Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ

Σκηνοθεσία: Γιώργος Μουαΐμης 

Σκηνογραφία-Ενδυματολογία : Σάββας Μυλωνάς

Μουσικός(σύνθεση και επί σκηνής): Κυριακή Ιακωβίδου

Φωτισμοί: Χρίστος Γωγάκης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Xριστιάνα Λάρκου

Παραγωγή: Θέατρο Δέντρο

Παραστάσεις

Λευκωσία – Θεατρο Δέντρο: πρεμιέρα:  29 Ιανουαρίου , 8:30 μ.μ. 10/2/23 – 8:30 μ.μ.  11/2/23 – 8:30 μ.μ. ,18/2/23 – 8:30 μ.μ.,19/2/23 – 6:30 μ.μ.  26/2/23 – 6:30 μ.μ. , 4/03/2023 – 8:30 μ.μ., 5/03/2023 – 6:30 μ.μ. Δερύνεια: 24/2/23 – 8:30 μ.μ. (Κέντρο Ενηλίκων Δήμου Δερύνειας)

Λεμεσός: 3/3/23 – 8:30 μ.μ. (Παλίο Ξυδάδικο)

Διάρκεια Παράστασης: 90 λεπτα

Εισιτήρια: www.soldouttickets.com.cy, καταστήματα STEPHANIS και στο 99520835

ΕΙΣΟΔΟΣ: €15

Back To Top