skip to Main Content

Γνωρίζουμε πολλά, αλλά πράττουμε το λάθος… Συνέντευξη της Ρηνιώς Κυριαζή

Του Γιώργου Τσαντίκου

Το «Μικρό Πόνι», η παράσταση της Σοφίας Καραγιάννη στο έργο πολυβραβευμένου ισπανού συγγραφέα Πάκο Μπεθέρα με τους Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο και Ρηνιώ Κυριαζή, δεν είναι άγνωστη στο γιαννιώτικο κοινό. Είχε ανέβει πριν από περίπου δύο μήνες, αλλά τώρα επανέρχεται στο «Καμπέρειο», στις 27-29 Απριλίου. Η πρωταγωνίστρια, Ρηνιώ Κυριαζή, μιλάει στον «Τύπο» για το έργο, για τους λόγους που το έχουν αναδείξει τόσο γρήγορα στο θεατρικό σύμπαν, αλλά και για το πρόβλημα που πραγματεύεται.

Τι τόσο ιδιαίτερο έχει το Μικρό πόνι, Που σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα από τη συγγραφή του, μεταφράζεται και ανεβαίνει σε διάφορες σκηνές ανά τον κόσμο;

Ο Πάκο Μπεθέρα εμπνευσμένος από πραγματικά γεγονότα γράφει ένα έργο για ένα παιδί. Δεν το εμφανίζει στη σκηνή, έτσι ο πρωταγωνιστής γίνεται στη φαντασία μας ο καθένας από μας, γίνεται το παιδί μέσα μας. Οι γονείς από την άλλη τους οποίους εκθέτει με τρόπο βαθιά αληθινό και σκληρό, γίνονται ο καθρέφτης των συμπεριφορών μας ως ενήλικες. Τους παρακολουθούμε να διαπράττουν τα μεγάλα και ασυγχώρητα λάθη τους παγιδευμένους μέσα στη δίνη του φόβου. Διακρίνουμε φόβους οικείους, ευχόμαστε κάθε στιγμή πως δεν θα πέσουν στις παγίδες που εμείς, απ’ έξω – θεατές, εύκολα διακρίνουμε. Ελπίζουμε πως η μεταμόρφωσή τους που συντελείται με καθυστέρηση θα καταφέρει να τους σώσει, αυτούς και το παιδί τους, θα καταφέρουν να προλάβουν. Τελικά αυτό μας παρακινεί να τρέξουμε να προλάβουμε εμείς, τις δικές μας ζωές.

https://typos-i.gr/article/gnwrizoyme-polla-alla-prattoyme-la8os

Back To Top