skip to Main Content

«Η Σιμόν Βέιλ μου υπενθύμισε την αλληλεγγύη»

Συνέντευξη του αργεντινού σκηνοθέτη Σέζαρ Μπρι στην Ηλέκτρα Ζαργάνη και το koutipandoras.gr  για την παράσταση  «Η Θέληση» που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε σκηνοθεσία του ίδιου με την υπoστήριξη της Πρεσβείας της Αργεντινής στο Μπάγκειον.

Η Αγγελική Πασπαλιάρη και ο Δημήτρης Παπαβασιλείου, υπό την καθοδήγηση του Αργεντίνου σκηνοθέτη Σέζαρ Μπρι, μας μεταφέρουν τις τελευταίες μέρες της Γαλλίδας φιλοσόφου και ακτιβίστριας Σιμόν Βέιλ δίπλα στον Κάρλο, φίλο και νοσοκόμο της, τον Αύγουστο του 1943 στο νοσοκομείο του Άσφορντ στο Κεντ της Αγγλίας.

Το έργο παρουσιάζει τις απόψεις της Σιμόν Βέιλ πάνω σε ζητήματα που την καθόρισαν όπως το εργατικό κίνημα και ο μαρξισμός, η σημασία του ισπανικού εμφυλίου, οι συσχετισμοί που δημιουργήθηκαν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο ρόλος της γυναίκας στην κοινωνία, η θρησκεία και η βελτίωση των κοινωνικών συνθηκών για τα μειονεκτούντα άτομα.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη εδώ:

https://www.koutipandoras.gr/article/i-simon-beil-moy-ypenthymise-tin-allileggyi?fbclid=IwAR2gQR65ZdXWM1mx_He-tv5Ak5PXJX-Wdff0OL2gnuTImLz_T08VpvIyMtc

Back To Top