skip to Main Content

Η Φένια Αποστόλου σκηνοθετεί «Το κάλεσμα της Λορίν»

Η παράσταση έκανε πρεμιέρα πέρυσι τον Οκτώβριο στο A Small Argo Full of Art, πήρε τρεις συνεχόμενες παρατάσεις, παίχτηκε στο θέατρο Απόλλων στη Σύρο και στο θέατρο Επίκεντρο στην Πάτρα. Φέτος, «Το κάλεσμα της Λορίν» της πολυβραβευμένης Ισπανίδας συγγραφέως Παλόμα Πεδρέρο παίζεται στο black box του θεάτρου 104. Η σκηνοθέτρια Φένια Αποστόλου μιλάει για την παράσταση που συνεχίζει την πορεία της για δεύτερη χρονιά και για την καταπίεση που αισθάνεται ο ήρωας του έργου, ένας φυλομεταβατικός άνδρας, στην προσπάθειά του να βρει την πραγματική του ταυτότητα.

 

«Είμαι πολύ χαρούμενη για την πορεία της παράστασης, καθώς είμαι και της πολιτικής να κρατιούνται τα έργα όσο περισσότερο μπορούν εν ζωή και να κλείνουν αρκετές παραστάσεις και να περιοδεύουν» λέει η σκηνοθέτρια. «Και με τα προηγούμενα έργα που είχα σκηνοθετήσει το είχα πετύχει αυτό, αλλά δεύτερη χρονιά το πέτυχα μόνο με τη “Λορίν”. Ήθελα λόγω ιδιοσυγκρασίας να ανεβάσω ένα ισπανικό έργο. Η Μαρία Χατζηεμμανουήλ που είναι η μεταφράστρια των ισπανικών θεατρικών έργων στην Ελλάδα, είχε δει παλιότερες δουλειές μου και η ίδια μου είχε πει ότι θα μου πήγαινε πολύ το ισπανικό έργο. Μου πρότεινε δύο κείμενα. Τα διάβασα και τα δύο και αποφάσισα να κάνω το “Κάλεσμα της Λορίν” της Παλόμα Πεδρέρο».

https://www.theatermag.gr/2018/11/21/i-fenia-apostolou-skinothetei-to-kalesma-tis-lorin/?fbclid=IwAR3Cb6nnr0dILDzJxph1UknBe0aQ-Amw2T6xSVur75DKZUcM6GzJEg0DTsA

Back To Top