skip to Main Content

Παλόμα Πεδρέρο: συνέντευξη στο περιοδικό Antivirus

Πέτρος Αλεξανδρής

Για το ανέβασμα του βραβευμένου θεατρικού της έργου «Το κάλεσμα της Λορίν», για πρώτη φορά από τρανς σκηνοθέτιδα, μας μίλησε – μεταξύ άλλων  -η Ισπανίδα θεατρική συγγραφέας, Παλόμα Πεδρέρο.

Η Φένια Αποστόλου και η ομάδα της ανέλαβαν να μεταφέρουν στην ελληνική θεατρική σκηνή και το αποτέλεσμα φαίνεται να επιδοκιμάζει η κυρία Πεδρέρο, έχοντας δει το έργο της να ανεβαίνει στις περισσότερες χώρες του κόσμου.

Στη σκηνή συναντάμε ένα αντρόγυνο. Είναι Απόκριες και ο άντρας (Πέδρο) μεταμφιέζεται σε Λορίν Μπακόλ, ενώ η γυναίκα (Ρόζα) σε Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ. Αυτό που ξεκινά σαν παιχνίδι, η αναζήτηση της ανανέωσης στη σχέση τους, μετατρέπεται σε αποκάλυψη: Ο άνδρας προτείνει στη γυναίκα να παίξουν με ένα αντικείμενο που αγόρασε στο sex shop,  αλλά η γυναίκα χαλάει το «παιχνίδι». Ερωτισμός και καταπίεση συνυπάρχουν. Παραδοσιακοί ρόλοι παρωδούνται. Τι θα συνέβαινε αν δεν υπήρχαν προκαθορισμένοι «ρόλοι» και σε ποιο βαθμό φτάνει η ελευθερία του ατόμου; Πόσο καταπιεσμένα ή κοινωνικά απομονωμένα μπορεί να είναι τα μέλη μιας κοινωνίας;

Παλόμα Πεδρέρο: Η βραβευμένη Ισπανίδα συγγραφέας ήρθε στην Ελλάδα και μας μίλησε για το έργο της

 

 

 

 

 

 

Back To Top