skip to Main Content

Συνέντευξη του Χάρη Αττώνη που πρωταγωνιστεί στο έργο Μισά-μισά των Πεπ Άντον Γκόμεθ και Τζόρντι Σάντσεθ στη Λευκωσία.

Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy

Ποιος είσαι;
Είμαι ο Χάρης Αττώνης. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Πειραιά και μένω στην Αθήνα, συγκεκριμένα στα Εξάρχεια. Είμαι ηθοποιός. Σπούδασα παραστατικές τέχνες και κινηματογράφο στο Λονδίνο και υποκριτική στην Αθήνα.

Τι κάνεις;
Από τον Απρίλιο βρίσκομαι στην Κύπρο και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Ήρθα με αφορμή την παράσταση “Ο Βαφτιστικός” που παρουσιάστηκε από τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Λάρκου. Για μένα αυτό ήταν μια κομβική στιγμή στη ζωή μου, πάνω που χρειαζόμουν μια ριζική αλλαγή. Και πραγματοποιήθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, πλάι σε μια φανταστική ομάδα συντελεστών.

Αυτό ήταν και η αφορμή να έχω την επιθυμία να μείνω περισσότερο εδώ, αφού είχα ήδη γνωρίσει τόσο όμορφους ανθρώπους που με αγκάλιασαν και με βοήθησαν με κάθε τρόπο. Έτσι, είπα αμέσως “ναι” στην πρόταση του Στέλιου Καλλιστράτη -ο οποίος είχε μόλις ιδρύσει τη θεατρική ομάδα “Minimis”- να κάνουμε μαζί μια παράσταση.

Τώρα βρισκόμαστε σε πρόβες για το “Μισά-Μισά” των Τζόρντι Σάντσεθ και Πεπ Άντον Γκόμεθ, στην υπέροχη μετάφραση της Μαρίας Χατζηεμμανουήλ (με την οποία συνεργαζόμαστε για πρώτη φορά και χαίρομαι ιδιαίτερα) και σκηνοθεσία του Παναγιώτη Λάρκου. Η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για την 1η Νοεμβρίου στο Θέατρο Χώρα. Παράλληλα, από τον Δεκέμβριο θα ξεκινήσω πρόβες για την Κεντρική Σκηνή του ΘΟΚ για το έργο “Η Δράκαινα” του Δημήτρη Μπόγρη, πλάι στη Λυδία Κονιόρδου, κάνοντας τον γιο της Γιάννη σε μια παράσταση που σκηνοθετεί η ίδια, με πρεμιέρα τον Φεβρουάριο του 2020. Είμαι παραπάνω από ενθουσιασμένος και για τις δύο δουλειές και νιώθω πολύ τυχερός που τούτος ο τόπος με έχει αγκαλιάσει και με έχει πιστέψει.

Τι θέλεις;
Θέλω να μπορώ να συνεχίσω να κάνω όσα κάνω, με την ίδια αγάπη και αφοσίωση. Θέλω οι άνθρωποι γύρω μου να είναι υγιείς και ευτυχισμένοι. Θέλω η ζωή να παραμένει μια εκδρομή γεμάτη χαμόγελο και στα ωραία και στα δύσκολά της.

Back To Top