skip to Main Content

Η αρχή του Αρχιμήδη: ένα επίκαιρο έργο για τα σύγχρονα λαϊκά δικαστήρια

Συνέντευξη του Βασίλη Μαυρογεωργίου στον Γιώργο Μητρόπουλο

Φωτο: Γιάννης Σοφολόγης και Πάτροκλος Σκαφίδας

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον έργο της σύγχρονης ισπανικής θεατρικής δραματουργίας μας συστήνει ο Βασίλης Μαυρογεωργίου στο θέατρο Skrowαπό την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου«Η Αρχή του Αρχιμήδη» του Ζουζέπ Μαρία Μιρό που κέρδισε μάλιστα το βραβείο Premi Born de Teatre Award το 2011, έχει να κάνει με την στοχοποίηση ενός ανθρώπου, αλλά και με τη θέση που παίρνει ο περίγυρός του απέναντι στα γεγονότα.

Ο Τζόρντι, δάσκαλος σε ομάδα κολύμβησης παίδων, αγκαλιάζει και δίνει ένα φιλί σε ένα αγοράκι που κλαίει γιατί φοβάται το νερό και δε θέλει να κολυμπήσει χωρίς σωσίβιο. Μια τρυφερή κίνηση ενθάρρυνσης ενός καλού δασκάλου. Μια απρεπής κίνηση με υποβόσκουσα σεξουαλική πρόθεση. Μια κίνηση που ίσως αποκαλύπτει περισσότερα πράγματα για τον παρατηρητή από ότι για τον δράστη. Ποιος είναι αυτός που κοιτάει; Από ποια οπτική; Μια κίνηση που θα αποτελέσει αφορμή μιας αλληλουχίας εκρηκτικών συζητήσεων και καταστάσεων για να έρθουν στην επιφάνεια καχυποψίες, προκαταλήψεις και φόβοι.

Περισσότερα εδώ:

https://gr.euronews.com/2019/02/06/arxi-tou-arximidi-skrow-vasilis-mavrogeorgiou?fbclid=IwAR3U38tu8jz21-9kr08G5hRnXQcGehfywjILEStMMxSy1tIPKq2s2UjHvHk

Back To Top