skip to Main Content

Βάσω Καβαλιεράτου: «Ο καλλιτέχνης πρέπει να προσπαθεί ν’ αλλάξει τον κόσμο»

Της Χρύσας Φωτοπούλου στο www.neaselida.gr

Κατεβαίνει τη Θαρύπου σαν κορίτσι από το Νόρσεπινγκ. Στη γωνία με την Αντισθένους στρίβει, μπαίνει μέσα στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, παραγγέλνει πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό, έξω μποφόρ και κρύο, έχει χιούμορ, είναι πιο ξανθιά από πέρσι, ο λατρεμένος της Τομ Γουέιτς είναι μεγαλύτερός της ακριβώς τριάντα χρόνια και τοξότης, δεν γνωριζόμαστε, αλλά γνωριζόμαστε.

Τη λένε Βάσω Καβαλιεράτου. Γεννήθηκε στην Αθήνα, είναι ηθοποιός γιατί αυτό ήθελε. Το 2009 τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας στη μικρού μήκους ταινία «Γάτα εξ ουρανού» της Δήμητρας Νικολοπούλου στο Φεστιβάλ Δράμας. Αυτόν τον καιρό πρωταγωνιστεί σε «μια οικολογική κωμωδία για την τραγωδία της οικονομίας», στο «Μυγοφαές» του Ζουάν Γιάγκο σε σκηνοθεσία της Ομάδας AbOvo, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Ποιος ανακάλυψε αυτό το τρελό κείμενο; τη ρωτάω. «Το κείμενο το ανακάλυψε η Μαρία Χατζηεμμανουήλ, που είναι και η μεταφράστριά του. Μας πήρε ένα τηλέφωνο το καλοκαίρι και μας είπε ότι έχει στα χέρια της ένα πραγματικό διαμάντι, που ταιριάζει πολύ στην ομάδα. Μαζευτήκαμε στο σπίτι της και η Μαρία μάς έκανε επιτόπου μετάφραση από τα ισπανικά. Έπαιξε τόσο καλά όλους τους ρόλους που ενθουσιαστήκαμε! Με το που τελείωσε, ξέραμε ότι αυτό το έργο έπρεπε να το ανεβάσουμε. Ήταν ένα μεγάλο δώρο και την ευχαριστούμε γι’ αυτό».

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη ΕΔΩ

 

 

Back To Top