skip to Main Content

«Μυγοφαές»: Όταν μία start-up ταΐζει τα παιδιά… μύγες!

Συνέντευξη του ηθοποιού Γιώργου Αγγελόπουλου των AbOvo στο reader.gr και τη Τζωρτζίνα Ντούτση.

Τέσσερις φίλοι παίρνουν την τύχη στα χέρια τους δημιουργώντας μια start-up επιχείρηση. Το προϊόν τους: μια παιδική τροφή, επαναστατικά υγιεινή και οικολογική, που όμως φτιάχνεται από… προνύμφες μύγας!

Το «Μυγοφαές» είναι μια παράσταση για τις start-up, το innovation, το entrepreneurship, για όλες αυτές τις άγνωστες λέξεις που υπόσχονται επιτυχία. Οι τέσσερις 35ρηδες ήρωες του Ζοάν Γιάγκο, κουρασμένοι να αγωνίζονται απέναντι σε απολύσεις και περικοπές, συλλαμβάνουν μια καλή ιδέα – μια μεγάλη ιδέα – από αυτές που αλλάζουν τον κόσμο.

Το «Μυγοφαές» ανέβηκε για πρώτη φορά στη Βαρκελώνη το 2017, με μεγάλη επιτυχία, κερδίζοντας δύο βραβεία MAX για καλύτερο συγγραφέα και για καλύτερο έργο – αποκάλυψη. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο και ιδιοφυές έργο και η Ελλάδα (στο Θέατρο του Νέου Κόσμου από τις 28/01) είναι μόλις ο δεύτερος σταθμός του.

Πείτε μας δυο λόγια για την παράσταση.
Τέσσερις συνάδελφοι και φίλοι αντιμετωπίζουν το φόβο της απόλυσης. Αφού πελαγοδρομούν ανάμεσα σε διάφορες πιθανές λύσεις, καταλήγουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, φτιάχνοντας μια δική τους start up και προσπαθώντας με τον πιο χιουμοριστικό τρόπο να αλλάξουν τις ζωές τους και τον κόσμο.

Με ποια κριτήρια διαλέξατε το έργο;
Μας πρότεινε το έργο η μεταφράστρια Μαρία Χατζηεμμανουήλ η οποία σκέφτηκε πως ταιριάζει στην ομάδα μας. Το έργο μάς κέρδισε γιατί έχει πολύ ωραία ιστορία και εξηγεί με πολύ χιουμοριστικό και ανθρώπινο τρόπο πώς λειτουργεί η σύγχρονη οικονομία, πώς καθορίζεται η ζωή μας από μόδες και πώς αλλάζει η οπτική του καθενός ανάλογα από τη θέση στην οποία βρίσκεται.

https://www.reader.gr/life/culture/synenteyxeis/mygofaes-otan-mia-start-taizei-ta-paidia-myges?fbclid=IwAR1j1nCPKZ3qlpwtfbzcbaY18NnmtpDYOSqcy3XAfd8qpAsBiX7z26D1-Bg

Back To Top