skip to Main Content

todo-el-tiempo-del-mundo

 

του Πάμπλο Μεσίες

Ο Φλόρες έχει κατάστημα με γυναικεία παπούτσια. Κάθε βράδυ, την ώρα που κλείνει το μαγαζί του, τον επισκέπτονται παράξενα πρόσωπα που προλέγουν το μέλλον του, αποκαλύπτουν λεπτομέρειες από το παρελθόν του ή αποκαλύπτουν ακόμα και τις ιστορίες που ζει στο παρόν του. Κάτι συμβαίνει κάθε βράδυ με τον χρόνο, όταν δεν υπάρχουν άλλοι μάρτυρες, και όλες αυτές οι ιστορίες ζουν ταυτόχρονα μαζί, ενώνοντας το παρελθόν και το μέλλον σε ένα διαρκές παρόν στο οποίο ο κύριος Φλόρες θα προσπαθήσει να καταλάβει ποιος είναι.

Σημείωμα του συγγραφέα

Με αφορμή την ιστορία του παππού μου, που τον έλεγαν Φλόρες, όπως και τον ήρωα του θεατρικού μου έργου, και είχε ένα μαγαζί με γυναικεία παπούτσια, στο οποίο πέρασα πολλά απογεύματα της παιδικής μου ηλικίας, άρχισα να γράφω αυτό το έργο που μιλάει για τον χρόνο και τις ιστορίες.
Αν κάποιος έχει μια εμπειρία στην οποία δεν υπάρχουν μάρτυρες και την ξεχνάει, αυτή η εμπειρία έχει υπάρξει; Μήπως τελικά η προσωπική μας ιστορία είναι απλώς μια σειρά από ιστορίες που μοιραζόμαστε με άλλους; Αν το παρελθόν αποτελείται από ιστορίες και το μέλλον από επιθυμίες, ποιο είναι το υλικό που αποτελεί το παρόν;

Το έργο έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στη Μαδρίτη στις 24 Νοεμβρίου 2016 σε σκηνοθεσία του συγγραφέα. Στη φωτογραφία η αφίσα της παράστασης στη Μαδρίτη.

Back To Top